Składniki:
- 1 litr mleka
- 3/4 szkl. cukru kryształu
- 2 duże paczki krakresów słonych
- 1/2 l śmietany 30%
- 3 łyżeczki żelatyny
- cukier waniliowy
- 10 dag płatków migdałowych
- 25 dag masła
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1jajko
- puszka mleka słodzonego gotowanego
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. wody. Śmietanę ubić (można dodać troszkę cukry pudru) i połączyć z żelatyną.
Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.
Przełożenie:
Krakersy - masa budyniowa zimna - krakersy - mleko skondensowane słodzone gotowane - krakersy - bita śmietana - płatki migdałowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz